• Матични клетки

  Информирајте се повеќе за аргументите за складирање и терапевтските можности

  Повеќе...
 • Колекција на примерок

  Што треба да знаете, и што треба да направите. Чекор по чекор за процесот на колекција

  Повеќе...
 • Наша услуга

  Разновидни пакети со цел да ги задоволат вашите различни барања. Запознајте се со нашите премиум услуги!

  Повеќе...
 • Зошто КриОвум ?

  Сето она што прави да се чувствувате сигурно. Обезбедување на квалитет, препораки, гарација

  Повеќе...
 • Најчесто поставувани прашања

  Најчесто поставувани прашања. Дали ви се потребни дополнителни информации? Чувствувајте се слободно и повикајте не!

  Повеќе...

Како можат да се добијат матичните клетки?

Наједноствниот начин да се добијат матични клетки е да се искористи крвта од папочната врвца веднаш по породувањето.

Матичните клетки исто така можат да се изолираат од телото на здрав возрасен човек, користејќи ја неговата коскена срцевина или периферната крв, но од една страна оваа интервенција може да доведе до компликации, а од друга страна овие матични клетки се постари, и следствено се помалку ефективни во случај на различни третмани  во споредба со матичните клетки собрани од новородено бебе.

Колекцијата на крв и ткиво од папочната врвца е многу едноставен процес кој не предизвикува болка и не претставува ризик по здравјето на мајката или бебето .

Погледни video  – collection of UCB

Чекор по чекор за колекцијата на крв од папочна врвца READ MORE

Чекор по чекор за колекцијата на ткиво од папочната врвца READ MORE