• Матични клетки

  Информирајте се повеќе за аргументите за складирање и терапевтските можности

  Повеќе...
 • Колекција на примерок

  Што треба да знаете, и што треба да направите. Чекор по чекор за процесот на колекција

  Повеќе...
 • Наша услуга

  Разновидни пакети со цел да ги задоволат вашите различни барања. Запознајте се со нашите премиум услуги!

  Повеќе...
 • Зошто КриОвум ?

  Сето она што прави да се чувствувате сигурно. Обезбедување на квалитет, препораки, гарација

  Повеќе...
 • Најчесто поставувани прашања

  Најчесто поставувани прашања. Дали ви се потребни дополнителни информации? Чувствувајте се слободно и повикајте не!

  Повеќе...

КриОвум Банката за крв и ткиво како лиценциран давател на здравствени услуги, нуди услуги за замрзнување и чување на матични клетки од крвта на папочната врвца и ткивото со своите главни соработници Крио Институт Плц.

nstitute

Крио Институтот е член на групацијата FamiCord Group, една од најголемите мрежи во Европа која е специјализирана за чување на крв од папочната врвца, со зачувани повеќе од 50 000 примероци, а досега има обезбедено матични клетки за 12 успешни трансплантации. Како прва и најголема банка за матични клетки во Унгарија, со речиси 15 годишно искуство  во длабокото замрзнување имаше успешна соработка во извршување на три трансплантации со матични клетки од крвта на папочната врвца, кои беа изведени со примероци кои се зачувани во банката.

Крио Институтот беше еден од првите  кој  создаде можност за изолирање и чување на т.н. мезенхимални матични клетки добиени од ткивото на папочната врвца.

Крио Институтот е  член на Европската Асоцијација за Фамилијарни Банки за Крв (EAFCBB). Од 2005 година, е ревидиран системот за осигурање на квалитет  ( ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004) кој исто така беше импементиран. Крио Институтот беше прв во Унгарија и четврти во Европа кој е акредитиран во 2010 година од страна на ААBB (Американска асоцијација на банки за крв ) со средиште во САД- Меѓународната асоцијација за унапредување на трансфузијата и мобилните терапии, и од тие причини обработката , замрзнувањето и технологијата на чување која што ја применува Институтот станаа прифатена низ целиот свет.